היי חברים,
"בים,בם בם תירס חם ..... וסופר מתוק"
חוות תקוע נוסדה בשנת 1986 והתחילו כבית גידול לפטריות יער, מאז הרחיבו את סל המוצרים שלהם.
חוות תקוע מביאה ללקוחות מוצרים מן הטבע,חדשנות, בריאות, איכות ושירות מצויין.
חוות תקוע החלה לשווק תירס "סופר מתוק" מזן מתוק במיוחד פי 3 מתירס רגיל.
SUPER SWEET
טעים ועסיסי מומלץ לאכול אותו ישירות מהקלח ללא בישול ממש כמו תפוח או כל פרי אחר.
אני בישלתי אותו במים רותחים לא הרבה זמן ונתתי לבנות לאכול כמובן שגם אני וגם דני טעמנו ו....
התירס מתוק וטעים כייף לאכול אותו.
ניתן לשלב אותו בפשטידות, סלטים, מאפים ועוד....
בתירס יש סיבים תזונתיים ולכן הוא נחשב פחמימה מורכבת שיכולה להחליף מנת לחם או כל פחמימה אחרת.
התירס עשיר בויטמינים, ויטמין B2 ו B3 שמסייעים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, העור ומערכת העיכול.
חומצה פולית שחיונית למניעת מחלות לב וכלי דם, ולתפקוד התפתחות רקמות בגוף ומניעת מומים מולדים בעוברים.
כוס גרגירי תירס מספקת 17% מהתצרוכת היומית של ויטמין C לאדם ו- 21% של ויטמין B1 שמסייע לייצור אנרגיה בשרירים ובמערכת העצבים.
יש להסיר את העלים לפני אכילה, במידה והחלטתם לבשל בשלו במים לא יותר מ10 דקות (בלי מלח).
לשמור בקרור.
כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
מחיר 13.90 ש"ח למגשית
אנדיב-
עוד מוצר לקיץ טעים במיוחד של חוות תקוע, אנדיב -
אנדיב נחשב למעדן במטבח האירופאי בשל המרירות המעודנת שלו.
מתאים לשילוב בסלטים נהדר כבסיס לסלט טרי עם תוספות: אגוזים,גבינות ופירות ,אידוי ואפיה.
ניתן למלא אותו ולהגיש, מגיע בצורה מיוחדת מעין סירות קטנות.
עשיר בויטמין A ו K ,במינררלים, סיבים תזונתיים וחומצה פולית.
כשר בהשגחת הרבנות גוש עציון.
מחיר מגשית 12-15 ש"ח
סלט אנדיב, כרוב סגול, קינואה ואגוזי מלך ברוטב טחינה-סילאן
מאת השף שמעון דהן, מסעדת LIV – מטבח בריא
מתכון
ל- 3 אנשים
מצרכים:
1 ראש אנדיב
1/4
כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
חופן
עלי ארוגולה
1/2
כוס קינואה לבנה
1/2
כוס קינואה אדומה
3
כוסות מים חמים
חופן
אגוזי מלך קצוצים
תיבול:
2 כפות שמן זית, 1/2 לימון טרי
סחוט, קורט מלח ים אטלנטי, קורט פלפל שחור גרוס
רוטב
טחינה:
1/2
כוס טחינה גולמית
1
כפית סילאן
1/2
לימון טרי סחוט
1/2
כפית מלח
1/2
כוס מים קרים לסמיכות הרצויה
אופן
הכנה:
מבשלים
את שני סוגי הקינואה בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות, עד שהקינואה רכה, ומצננים.
מכינים
את רוטב הטחינה - מערבבים בקערה את כל הרכיבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת
הסמיכות הרצויה.
מפרידים
את עלי האנדיב וחותכים לחצי, לאורך.
מערבבים
בקערה את הקינואה, הכרוב הסגול, עלי הארוגולה והאנדיב, ומתבלים.
מעבירים
לצלחת הגשה, מוסיפים את אגוזי המלך, מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.
לפרטים ומתכונים נוספים: כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה