יום שבת, 7 במאי 2016

מבחר ירקות מיוחדים של "חוות תקוע" : פטריות מלך היער, בצלצלי שאלוט וכרוב ניצנים!



היי חברים,
חוות תקוע-אוצרות מן הטבע !

"חוות תקוע" נוסדה בשנת 1986 והתחילו כבית גידול לפטריות יער ,מאז הרחיבו את סל המוצרים שלהם .
חוות תקוע מביאה ללקוחות מוצרים מן הטבע ,חדשנות ,בריאות,איכות ושירות מצויין .



במיוחד ליום העצמאות :
"חוות תקוע" מציעה מבחר ירקות מיוחדים שיקפיצו כל מנה:
פטריות מלך היער
בשרניות וטעימות מאד (מתאימות כתחליף למנה בשרית), אני עשיתי תבשיל קציצות ברוטב עם 
תפוחי אדמה,תחתיות ארטישוק ופטריות מלך היער חתוכים לעיגולים... יצא יאמי :)




כרוב ניצנים
מקבלים טעם ומרקם נהדר לאחר צליה- מתאים במיוחד ליום העצמאות, קל לשפד אותם.


בצלצלי שאלוט
מתקתקים, משדרגים כל שיפוד ניתן לשלב בשיפוד בשרי או צמחוני.

כשר בהשגחת רבנות ניר עציון. 
להשיג ברשתות השיווק.

חוות תקוע מציעה מתכונים נהדרים להכנת מרינדות לתיבול הירקות לפני הצלייה:


שיפודי כרוב ניצנים במרינדת שום וחרדל

מרכיבים

מארז (350 ג') כרוב ניצנים
כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כף חרדל דיז'ון
1/2 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
מנקים את כרוב הניצנים – מסירים עלים רופפים וקוטמים מעט את הגבעול. שמים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-4-3 דקות. מסירים מהאש, מנקזים ומניחים לצינון.
מוסיפים לסיר שמן זית, שום פפריקה, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים. משפדים וצולים על מנגל חם למשך 10 דקות, 5 דקות מכל צד, או עד לקבלת סימני צלייה.


מרינדה לפטריות מלך היער

מרכיבים

2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף מים
כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה: קוטמים כחצי ס"מ מרגל הפטרייה ופורסים את כל הפטרייה לאורך – כולל הרגל, בעובי של כ-1 ס"מ.

מכינים מרינדה מכל המרכיבים ומשרים את הפטריות החתוכות כחצי שעה במרינדה. מניחים על האש ומשחימים משני הצדדים.

לפרטים ומתכונים נוספים : לחץ כאן

חג עצמאות שמח חברים 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה