יום שלישי, 12 במאי 2015

עוגת גבינה - תפוז בציפוי גנאש שוקולד !


חוגגים שבועות עם "פרימור"
"פרימור" מגישה מתכון לעוגת גבינה חגיגית בטעם תפוז ובשילוב מיץ תפוזים סחוט טרי לכבוד חג שבועות .




מצרכים לעוגה : 
1/2 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים ( 450 גרם)
3 חלבונים
1 כוס סוכר חום
3 חלמונים
1 גבינת שמנת בטעם טבעי ( 200 גרם)
1 גביע גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור
1 כף גרידת תפוז
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קמח תופח
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

לציפוי :
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית שמן קנולה
1 כף ליקר תפוז

אופן ההכנה :
לרסס בשמן את דפנות התבנית .
מצפים את התבנית בבצק מהדקים לדפנות ומכניסים לקירור ל-20 דקות .
בקערה מקציפים את החלבונים ו1/2 כוס סוכר החום עד לקבלת קצף יציב .
בקערה נוספת מערבבים את שאר החומרים :ביצים ,מיץ תפוזים,גרידת תפוז,גבינות,
אינסטנט,קמח 1/2 כוס סוכר חום שנותר עד לקבלת תערובת אחידה .
מקפלים את הקצף לקערה עם הקרם ומאחדים בעדינות .
יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות לרבע שעה ואחר כך מורידים ל-140 מעלות ואופים חצי שעה נוספת עד שהקרם יציב ומוזהב
לאחר צינון הופכים את העוגה על גבי נייר אפיה כשהבצק הפריך למעלה והעוגה כלפי מטה .
מכינים את הגנאש : ממיסים בסיר קטן את השוקולד והשמנת וכשהשוקולד מומס מוסיפים את הליקר והשמן .
מערבבים ומצפים את העוגה .
מקשטים כל אחד איך שבא לו :)

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית ובלוגרית בעלת הטור "הרשימות של אתי "
צילום וסטיילינג : יולה זובריצקי .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה