יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

עוף בסיידר תפוחים ודבש כולל טיפ מיוחד לעוף רך :)






היי חברים,
והפעם השף עידו מדר משתף אותנו במתכון חגיגי ומיוחד לראש השנה, מנה עסיסית טעימה ומתאימה לככב
על שולחן החג :)
השף עידו מדר משתף אותנו בטיפ לעוף עסיסי ורך

עוף בסיידר תפוחים ודבש:


מצרכים:
1 עוף שלם קטן
3 תפוחי עץ סמית
3 תפוחי עץ חרמון/פינק ליידי
2 כוסות רכז תפוחי עץ (לא רסק)
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח אטלנטי
10 שיני שום
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
משרים את העוף לילה שלם בקערה עם מים במקרר (טוויסט במתכון), העוף יוצא עסיס ורך בגלל שהאלבומין
החלבון שבעוף משתחרר לאט וגורם לציפור המתוקה להיות ממש טעימה.
חותכים את תפוחי העץ לפלחים בינוניים (לא דקים)
מערבבים את שיני השום עם הרכז תפוחים ושאר המצרכים
מניחים בתבנית את העוף ויוצקים עליו את המצרכים שערבבנו.
מכסים בנייר אפיה ונייר כסף
אופים בתנור על 200 מעלות כשעה וחצי (עוף גדול ממשקל 1.4 ק"ג כשעתיים)
מוציאים מהתנור ומחממים תנור למקסימום בינתיים מוציאים את נייר האפיה ונייר הכסף ואופים 15-20 דקות
עד להשחמה יפה.
ניתן להוסיף בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה בייבי בתבנית.





קרדיט תמונות- השף עידו מדר

השף עידו מדר מלמד אותנו להכין מאכלים בריאים יותר וטעימים הרבה יותר :)
בהצלחה ובתיאבון :)

רוצים להיות מעודכנים במתכונים של השף עידו מדר ולראות 
עוד מתכונים טעימים עסיסיים וקלים תוכלו למצוא בדף שלי "מהזוית של רוית"


פשוט תעשו לייק לדף " מהזוית של רוית "  ותתעדכנו במתכונים חדשים טעימים קלים ובריאים יותר !

שיהיה חג שמח ושנה בריאה ומתוקה <3

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה