היי חברים,
הקיץ כבר כאן ואין יותר כייף ממשקה צונן
ומרענן !
חוות תקוע מציעה את פרי הליים העסיסי
להכנת משקאות מרעננים וקינוחים טעימים.
בניגוד ללימון הרגיל הטעם של הליים יותר
מעודן פחות חמוץ וארומטי, אינו מכיל גלעינים.
יש לו קליפה ירוקה דקה (בניגוד ללימון
רגיל כשהקליפה שלו ירוקה הוא לא בשל)
כשאתם קונים ליים תבחרו ליים מוצק וכבד
ללא כתמים בקליפה.
מוצאו של הליים הוא בדרום מזרח אסיה והם
משלבים אותו המון במטבח.
ניתן לשלב את הליים בקינוחים, משתמשים
גם במיץ וגם בגרידת הקליפה שלו שעשירה בשמנים אתרים.
משתלב טוב בסלטים ובבישולים, מומלץ
להוסיף את מיץ הליים בסוף הבישול כדי למנוע את התפוגגות הטעמים
בחום הגבוה.
הולך חזק בקוקטילים ולכן מבוקש מאד
בברים J
הליים מכיל המון ערכים בריאותיים, עשיר
בויטמין C ,אשלגן,נחושת, ברזל,סידן ובנוגדי חמצון שמסייעים
בחיזוק מערכת
החיסון וטיפול בבעיות במערכת הנשימה.
הליים מכיל פקטין מסייע להורדת רמות
הסוכר מאזן לחץ דם ומוריד כולסטרול.
אני הכנתי משקה מרענן ומרווה, שמתי בכוס
קצת מיץ ליים מחצי לימון חתיכות של עיגולים מהחצי השני
נענע קרח ומים קרים
ו.... פשוט תענוג ומצנן.
מומלץ לאחסן במקרר.
סחטתם מיץ ליים תשמרו בתבניות של קוביות
קרח במקפיא ותוציאו כל פעם קוביה.
כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש
עציון.
מחיר לצרכן כ-10 ₪ (למארז של מינימום
400 גרם)
להשיג ברשתות השיווק: רמי לוי, מגה ,טיב
טעם, יוחננוף ועוד...
מצרפת מתכון לעוגת ליים –שמן זית נהדרת :
2 תבניות אינגלייש
מצרכים:
4 יחידות ליים-קליפה מגורדת ומיץ
1 כוס שמן זית בטעם עדין
4 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
לזיגוג:
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כף מיץ ליים +3 כפות מים
קליפה מגורדת מ-1 ליים
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח,
מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור
שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
ניתן לבדוק בעזרת קיסם .מצננים.
מערבבים את כל חומרי הזיגוג לנוזל סמיך
(לא יותר מידי) אם סמיך מידי תוסיפו כף מים.
יוצקים על העוגה המצוננת.
אם אתם מוותרים על הזיגוג תוסיפו חצי
כוס סוכר לעוגה.
לעוגה פחות לימונית יש להשתמש ב-3 ליים
ולהוסיף 7 כפות מים.
קיץ קריר ומרענן חברים :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה