יום שבת, 12 במרץ 2016

אוזני המן טעימות ,פריכות ואיכותיות עם קמח העוגיות של סוגת !


היי חברים,
חג פורים כבר כאן ,ואין כמו אוזני המן טעימות פריכות במגוון מילויים (אני הכי הכי אוהבת עם שוקולד ,כמו הבנות).
הפעם החלטתי לנסות ולהכין בבית והחזקתי אצבעות שייצא טעים לפחות כמו בקונדיטוריה ....
בסוגת טוענים שעם הקמח עוגיות שלהם אוזני ההמן יצאו טעימים כמו של המקצוענים .
קמח העוגיות של סוגת עשוי מתערובת חיטים ,חיטה רכה וחיטה קשה .

הקמח מתאים לאפיית בצק פריך בגלל הרמות הנמוכות של הגלוטן והחלבון ולכן טוב לעוגיות בסיס לפאי ועוד ...
השימוש בקמח העוגיות של סוגת מאפשר להקטין את כמות השומן בבצק בכ-25% מבלי לפגוע בפריכות ובטעם .
















כמובן שניסיתי ויצא בצק מושלם ,כייף לעבוד איתו ואוזני ההמן יצאו טעימים פריכים או כמו שהבנות אמרו :
"אמא יצאו לך מטריפות " :)

מתכון לאוזני המן :
מצרכים:
3 כוסות קמח עוגיות של סוגת מנופה
200 גרם מחמאה (לחלבי חמאה)
100 גרם אבקת סוכר סוגת
2 חלמונים (הצהוב)
1 כפית תמצית וניל טהורה (אני שמתי תמצית וניל מדגסקר בורבון )
וקצת גרידת לימון-מוסיף :)

מילוי-כל מה שאוהבים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
מערבבים ולשים את כל המצרכים לבצק ,מניחים במקרר לשעה מנוחה.
מוציאים מהמקרר מחלקים ל-2 (יותר קל לרדד) מרדדים וקורצים עיגולים ,ממליצה לא גדולים מידי
עדיף אוזני המן בינוניים ,שמים כפית מילוי באמצע (מה שאוהבים :שוקולד,ממרח תמרים עם קינמון/אגוזים,
ממרח חמאת בוטנים,ממרח פרג ) מקפלים לצורה של משולש ,שמים על תבנית אפיה עם נייר אפיה
מכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות עד שמזהיב .
מפזרים אבקת סוכר אחרי שמתקרר .

מצ"ב תמונות של השלבים :




עוד מתכונים טעימים עסיסיים וקלים תוכלו למצוא בדף שלי "מהזוית של רוית"
פשוט תעשו לייק ותתעדכנו במתכונים חדשים ומוצלחים ... מצרפת לינק :
 

פורים שמח חברים :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה