היי חברים ,
חוות תקוע-אוצרות מן הטבע !
"חוות תקוע" נוסדה בשנת 1986 והתחילו כבית גידול לפטריות יער ,מאז הרחיבו את סל המוצרים שלהם .
חוות תקוע מביאה ללקוחות מוצרים מן הטבע ,חדשנות ,בריאות,איכות ושירות מצויין .
תבלין הכורכום נמצא בכל בית משתמשים בו במגוון תבשילים במרקים ועוד ...
אני מוסיפה כורכום כמעט בכל דבר .
בסוף תמצאו מתכון ל: תבשיל אורז ,עדשים אדומות ושורש כורכום טרי :)
חוות תקוע משיקה שורש כורכום טרי,השורש הטרי נותן טעם מורגש יותר וזה שדרוג מטורף
לכל מי שמשתמש בכורכום בתבשילים .
יש מטבחים שהכורכום הוא מרכיב עיקרי בתערובת התבלינים שלהם ,במטבח ההודי -הקארי ,במטבח התימני-החוואיג'.
חוץ מתבלין מנצח הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם ,שביכולתו לטפל ולמנוע מגוון בעיות בריאותיות .
מומלץ להשתמש ולהנות מסגולותיו על בסיס יומי ,כדברי הרמב"ם: "יהיה מזוננו תרופתנו " .
יתרונות הכורכום :
נוגדי חימצון ,מנקה רעלים ,טוב ללב-מונע הצמדות טסיות הדם וכך מפחית את הסיכון להיוצרות קרישי דם,
מוריד כולסטרול ומפחית את רמת השומן בדם .
מסייע למערכת העיכול ,גזים ,זיהוםי מעיים .
בעל תכונות אנטי דלקתיות .
משפיע על האטה בהתקדמות של מחלת האלצהיימר ומפחית בעיות קוגנטיביות בזקנה.
נותן איזון הורמונלי
פונטציאל לטיפול בסרטן
בעל השפעה מיטיבה במחלות פרקים .
הכורכום עשיר הויטמינים ומינרלים בהם ויטמין C,B6 סידן ברזל אשלגן מגנזיום ועוד ...
אופן השימוש :
שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתבשיל (אין צורך לקלף) .
יחס ההמרה (מול תבלין) כפית אבקת תבלין כורכום =2 ס"מ שורש טרי.
מומלץ לשמור בקירור או בהקפאה (לזמן ארוך יותר)
כשר בהשגחת רבנות גוש עציון
להשיג ברשתות השיווק .
כמו שהבטחתי מצרפת מתכון טעים של אלינור רחמים מחוות תקוע
לתבשיל אורז ,עדשים אדומות ושורש כורכום טרי :
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
5 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
כוס עדשים אדומות
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל שחור
בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
1.
בסיר (על להבה
בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
2.
מוסיפים את העדשים
והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
3.
מוסיפים מים רותחים
ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
4.
מעבירים ללהבה קטנה
ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
5.
מכבים את הלהבה
ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
6.
פותחים, מערבבים,
זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.
טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים
המסייעים לבישול).
בתיאבון ,ובריאות טובה לכולם :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה