יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

מתכון לסופגניות +טיפים להכנת הסופגניה המושלמת!




היי חברים ,
חג החנוכה ממש כבר כאן והכנת הסופגניות כבר בשיאה .
אני שומעת ורואה המון תגובות ,שאלות ותהיות של מכיני הסופגניות לגבי תהליך ההכנה .
קבלו טיפים של הילה בוכריס מומחית לאפייה בחברת "הטחנות הגדולות של א"י " -יצרנית הקמח הוותיקה .

כן או לא אלכוהול?  שימוש באלכוהול בבצק בהחלט מומלץ. גם לשיפור הטעם בבצק (זכרו שבזמן הטיגון האלכוהול מתנדף ונשאר רק טעם ייחודי), אך בעיקר, האלכוהול עוזר בצמצום ספיחת השומן בסופגנייה בזמן הטיגון.  1 כף של ברנדי או כל אלכוהול אחר מועדף יספיקו. חשוב לזכור להוסיף את האלכוהול רק בשלב הסופי של הלישה כדי שלא יבוא במגע ישיר עם השמרים.

תפיחה נכונה – חשוב מאוד להקפיד על תהליך ההתפחה של הבצק. כדי לקבל סופגנייה אוורירית ונימוחה חשוב להתפיח את הבצק פעמיים, ופעם נוספת אחרי שחילקנו ויצרנו כדורים (או רידדנו וקרצנו עיגולים – לפי הדרך שאתם אוהבים).
התפיחה הכפולה של הבצק עוזרת לייצוב הבצק והופכת את הנקבוביות בו, (החורים), לאחידות וקטנות יותר.
כדי להתפיח בצורה הנכונה ביותר, יש להוציא את האוויר מהבצק לאחר התפיחה הראשונה, לקפל את הבצק פעם אחת (או ללוש 1 דקה) ואז להניח לתפיחה נוספת במקום חמים ויבש.

אחידות הסופגניות – גודל אידיאלי לסופגנייה הוא 40 גר'. (מ- 1 ק"ג בצק יצאו כ- 24 סופגניות).  חשוב שהסופגניות יהיו אחידות בגודל כדי שבזמן הטיגון הסופגניות יטגנו באופן שווה. (משך הטיגון יושפע מגודל הסופגנייה).

סופגניות יפות – הדרך הפשוטה ביותר ליצירת סופגניות אחידות ויפות היא לחלק את הבצק לכדורים ולגלגל אותם ביד ליצירת כדורים עגולים, חלקים ואחידים.

טעם לוואי – לאחר גלגול הסופגניות רצוי להניח אותן לתפיחה אחרונה על משטח משומן ולא מקומח (גם אם מניחים על ריבועי נייר אפייה, לא לקמח את הנייר). הסיבה לכך היא  כדי למנוע נפילה של קמח לתוך השמן החם. קמח בשמן יגרום לשריפה מהירה יותר של השמן וגם יגרום לטעם לוואי בסופגניות.

השמן - מומלץ להשתמש לטיגון בשמן קנולה, ולא בשמן סויה או בשמן חמניות, מאחר ולשמן קנולה יש נקודת שריפה גבוהה יותר, (כלומר ייקח יותר זמן לשמן להישרף לפני שנצטרך להחליפו).
טמפ' השמן המומלצת לטיגון הסופגניות היא 160 מעלות. רצוי להיעזר במד טמפרטורה כדי לשלוט בחום השמן. אם אין מד טמפרטורה - ניתן לבדוק בעזרת כף עץ: - טובלים את כף העץ בשמן החם, אם מופיעות  בועות קטנות = השמן התחמם והגיע  לטמפרטורה הנכונה.  אם מופיעות בועות גדולות = השמן חם מדי.
חשוב מאוד לטגן בשמן עמוק!

הנוסחה הנכונה לסופגנייה מושלמת: תפיחה נכונה + טמפרטורת טיגון נכונה = פס לבן מסביב לסופגנייה = סופגנייה מושלמת!

ולסיום, חשוב לפזר אבקת סוכר רק לאחר שהסופגניות התקררו, אחרת הסוכר ייספג בסופגנייה.

מתכון להכנת סופגניות מטוגנות  (30 סופגניות)
החומרים:
750 גרם (5 וחצי כוסות קמח+1 כף) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
16 גרם שמרים יבשים (או 1 קובייה שמרים טריים)
75 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
300 מ"ל (1 כוס+רבע כוס) מים פושרים
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל (אופציונלי)
1 גרידת לימון/ תפוז (אופציונלי)
50 גרם חמאה רכה
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה.
2. מחברים וו לישה, מתחילים לערבב ומוסיפים את המים.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה.
4. מוסיפים סוכר וניל וגרידת לימון.
5. מוסיפים חמאה ומלח.
6. מעבדים היטב לבצק חלק, רך ומעט דביק.
7. מתפיחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת כ- 40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית כ- 30- 20 דקות.
9. מטגנים בשמן חם, ממלאים בריבה/ שוקולד/ ריבת חלב.
10. מפזרים אבקת סוכר מעל.


 לכבוד חג החנוכה השיקה החברה אריזה חגיגית לקמח לבן בהיר, בעיצוב מיוחד בסגנון רטרו, עם ברכה ל"חנוכה שמח" ומתכון לחג המוצג על גבי האריזה.
למידע ומתכונים לחג - באתר ובפייסבוק של ה"הטחנות הגדולות של א"י"

חג חנוכה שמח :)


2 תגובות:

  1. תענוג לקראו כל כך ברור ונכון מתכון מצוין תודה.

    השבמחק
  2. תענוג לקראו כל כך ברור ונכון מתכון מצוין תודה.

    השבמחק