כשהתחתנתי כמובן שלא ידעתי להכין קוסקוס וגם לא חשבתי שאדע מתישהוא ....
בעלי הוא טוניסאי ומאד אוהב קוסקוס ובמיוחד את הקוסקוס של אמא שלו .
החלטתי לעשות מעשה והלכתי לחמתי אחרי החתונה לראות איך היא עושה , רשמתי הכל והיום
אני עושה קוסקוס מצויין בעלי אומר שעליתי על המורה :)
אז חברים אשמח לשתף אתכם במתכון מצויין קל ופשוט לקוסקוס שכנראה קילו לא יספיק לכם מרוב שהוא טעים .
קודם כל הכלים שצריך :
סיר לקוסקוס - סיר על סיר - החלק העליון הוא כמו מסננת ( צילום 2 )
מסננת וקערה גדולה ועמוקה
מצרכים :
קילו סולת
3 כפות מלח
3/4 כוס שמן 3 וחצי כוסות מים .
אופן ההכנה :
ממלא מים בתוך הסיר ( רבע סיר לא יותר שלא ירטיב את הקוסקוס ) ומרתיחה , בינתיים
בתוך קערה שופכת את הסולת , לוקחת כוס מים שופכת ומערבבת בצורה עגולה .
שופכת את הסולת למסננת ומסננת לתוך הקערה חזרה .
שופכת את המלח ומערבבת ואחר כך את השמן ומערבבת עד שכל הקוסקוס משומן .
שופכת את הקוסקוס לתוך הסיר העליון המחורר ושמה מעל הסיר עם המים הרותחים ( לא מנמיכה את הגז )
לבדוק אחרי חצי שעה שיש מים בסיר התחתון תמיד שיהיה רבע סיר כדי שלא ישרף .
מכסה את הקוסקוס ומשאירה ל50 דקות ( אחרי 10 דקות מערבבת ) .
אחרי 50 דקות מורידה אשופכת את הקוסקוס לקערה מערבבת עם כוס וחצי מים , לערבב טוב טוב
לשטח את הקוסקוס ולחכות 5 דקות .
בינתיים בודקת שלא חסר מים בסיר ואז מערבבת את הקוסקוס ומחזירה לסיר המחורר שמה מעל הסיר עם המים
הרותחים לעוד 40 דקות .
אחרי 40 דקות שופכת לקערה מערבבת עם כוס מים ו...
זהו מוכן .
ההכנה של הקוסקוס פשוטה ולא מפחידה .
מצרפת לכם תמונות שלב אחרי שלב
אני עושה כל פעם משהו אחר ליד פעם קציצות ופעם מרק של הקוסקוס ופעם מפרום .
בהצלחה ושבת שלום .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה