יום שישי, 24 באפריל 2015

קוסקוס מצויין שלב אחרי שלב !!!


כשהתחתנתי כמובן שלא ידעתי להכין קוסקוס וגם לא חשבתי שאדע מתישהוא ....
בעלי הוא טוניסאי ומאד אוהב קוסקוס ובמיוחד את הקוסקוס של אמא שלו .
החלטתי לעשות מעשה והלכתי לחמתי אחרי החתונה לראות איך היא עושה , רשמתי הכל והיום
אני עושה קוסקוס מצויין בעלי אומר שעליתי על המורה :)
אז חברים אשמח לשתף אתכם במתכון מצויין קל ופשוט לקוסקוס שכנראה קילו לא יספיק לכם מרוב שהוא טעים .

קודם כל הכלים שצריך :


סיר לקוסקוס - סיר על סיר - החלק העליון הוא כמו מסננת ( צילום 2 )







מסננת וקערה גדולה ועמוקה







מצרכים :
קילו סולת
3 כפות מלח
3/4 כוס שמן 3 וחצי כוסות מים .

אופן ההכנה : 
ממלא מים בתוך הסיר ( רבע סיר לא יותר שלא ירטיב את הקוסקוס ) ומרתיחה , בינתיים
בתוך קערה שופכת את הסולת , לוקחת כוס מים שופכת ומערבבת בצורה עגולה .
שופכת את הסולת למסננת ומסננת לתוך הקערה חזרה .
שופכת את המלח ומערבבת ואחר כך את השמן ומערבבת עד שכל הקוסקוס משומן .
שופכת את הקוסקוס לתוך הסיר העליון המחורר ושמה מעל הסיר עם המים הרותחים ( לא מנמיכה את הגז )
לבדוק אחרי חצי שעה שיש מים בסיר התחתון תמיד שיהיה רבע סיר כדי שלא ישרף .
מכסה את הקוסקוס ומשאירה ל50 דקות ( אחרי 10 דקות מערבבת ) .
אחרי 50 דקות מורידה אשופכת את הקוסקוס לקערה מערבבת עם כוס וחצי מים , לערבב טוב טוב
לשטח את הקוסקוס ולחכות 5 דקות .
בינתיים בודקת שלא חסר מים בסיר ואז מערבבת את הקוסקוס ומחזירה לסיר המחורר שמה מעל הסיר עם המים
הרותחים לעוד 40 דקות .
אחרי 40 דקות שופכת לקערה מערבבת עם כוס מים ו...
זהו מוכן .

ההכנה של הקוסקוס פשוטה ולא מפחידה .
מצרפת לכם תמונות שלב אחרי שלב
אני עושה כל פעם משהו אחר ליד פעם קציצות ופעם מרק של הקוסקוס ופעם מפרום .

בהצלחה ושבת שלום .








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה