"אחוה" מגישה מתכון חגיגי לרגל עצמאות :
אצבעות חלוה מושלמות עטופות בבצק פילו קריספי ומוגשות לצד רוטב תותים או סירופ שוקולד.
ניתן להשתמש בחלוה Fingers (יש 4 טעמים לבחירה וניל,פולי קקאו,פיסטוק וללא סוכר )
מצרכים :
7 עלי פילו טריים (10 עלים בחבילה )
חבילה חטיפי חלוה Fingers
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 כף שמן סויה לשימון העלים
1 ביצה טרופה
1 כף שומשום
לרוטב התותים :
3-4 כפות ריבת תותים
2-4 תותים טריים טחונים היטב
1 כף מים
1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה :
מניחים חצי עלה פילו על משטח עבודה נקי ומורחים במעט שמן , מניחים עליו עלה נוסף
ומורחים בשמן .( לכסות את עלי הפילו במגבת שלא התייבשו )
מניחים 1-2 קוביות שוקולד במרכז העלה עליהם מניחים חטיף חלוה פינגרס ומגלגלים לסגירה .
מכינים כך גם את שאר העלים .
למרוח מעט ביצה מעל ולפזר שומשום .
אופים על נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות ועד להשחמה יפה .
להכנת הרוטב :
לערבב בקערה את כל החומרים ולשים בכלי .
להגיש על צלחת שטוחה לצד כדור גלידה ורוטב תותים או סירופ שוקולד .
המתכון בשיתוף אתי בטיטו - בעלת הטור "הרשימות של אתי "
צילום וסטיילינג יולה זובריצקי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה