היי חברים,
כל חג (פסח או ראש השנה) כשאני מוזמנת לחמתי יש דבר אחד שכולם מתנפלים עליו בשולחן ...ה-מעקוד!!!
מעקוד (יש שקוראים לו מעקודה) הוא פשטידה שעשויה מביצים, תפוחי אדמה, עוף ולחם/פירורי לחם/ קמח מצה
תלוי בחג 😉
החג הזה אנחנו מוזמנים לאחות של אמא שלי והחלטתי שאני אכין את המעקוד ואקח איתי.
ישר הרמתי טלפון לחמתי וביקשתי את המתכון וכמובן הסבר מפורט 😍
כבר באותו ערב ניסיתי ויצא פשוט מושלם, אני חייבת לציין שחמתי מכינה את זה עם מלא שמן ואנחנו פחות אוהבים
את הרעיון ולכן הכנתי את זה במחבת של פוד אפיל עם משטח השיש השחור שמונע הידבקות (תקשיבו זה מטורף
שום דבר לא נדבק והצלחנו להפוך את הפשטידה בקלי קלות).
קדימה להפשיל שרוולים ונתחיל 👍
את רוב המצרכים אני בטוחה שיש לכם בבית (הדבר היחיד שאולי אין זה עוף טחון)
מעקוד טוניסאי עם ביצים תפוחי אדמה עוף וקמח מצה (בגלל פסח)
מצרכים (למחבת קטנה 20 אם אתם עושים במחבת גדולה יותר פשוט תכפילו כמויות):2 תפוחי אדמה בינוניים (אדומים-לא סופגים מים) מבושלים
2 ביצים קשות
150 גרם שניצל טחון
2 ביצים (לא קשות)
רבע כוס קמח מצה
תבלינים: מלח, טיפה כורכום,כמון,פלפל שחור
אופן ההכנה:
לבשל את התפוחי אדמה ואז למעוך אותם ולשים בקערה.
את העוף הטחון לבשל עם קצת מים עד שמשנה את הצבע ללבן ואז לסנן מנוזלים ולשפוך לתפוחי אדמה.
מוסיפה 2 ביצים לעיסה (תפוחי אדמה ועוף) מערבבת מוסיפה קמח מצה ותבלינים ומערבבת.
את הביצים הקשות חותכת לעיגולים (אני חתכתי במכשיר) וזורקת לעיסה ומקפלת לא מערבבת
(הביצים אמורות להשאר חתיכות יפות ולא עיסה)
אחרי שהכל מוכן מחממים מחבת על אש גבוהה עם טיפה שמן (אם אתם עושים במחבת שיכול להדבק
שימו שמן בנדיבות) כשהמחבת חמה שופכים את העיסה נותנים לזה 5 דקות על אש הכי גבוהה ואחר כך
מנמיכים (לא לאש המוכה אלא בינונית) אחרי 20 דקות תבדקו שהמעקוד מסתובבת בחופשיות ושהיא עשויה
מתחת אם כן היפכו בעזרת מכסה ישר/ צלחת את המחבת ותחזירו בזהירות את המעקוד למחבת לצד השני.
בשלב הזה שאתם הופכים רצוי לשים עיתון או סמרטוט שבמידה ושמתם הרבה שמן זה לא ישפך עליכם
או על הגז.
20 דקות בצד השני וזהו... יש לכם מעקוד יפה וטעים לשולחן החג.
מצרפת תמונות משלבי ההכנה:
אם אתם מארחים או מתארחים ממליצה לכם על המעקוד זאת מנה שידברו עליה 👄
בהצלחה ובתיאבון 😋
שיהיה חג פסח כשר ושמח ❤
עוד מתכונים טעימים עסיסיים וקלים תוכלו למצוא בדף שלי "מהזוית של רוית"
פשוט תעשו לייק ותתעדכנו במתכונים חדשים ומוצלחים ... מצרפת לינק :
מתכונים מהזוית של רוית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה