יום רביעי, 1 בפברואר 2017

לחם כוסמין שיפון עם מאש מונבט ו"טחינא" !





היי חברים,
בשנים האחרונות האוכל הבריא תפס מקום חשוב בחיים שלנו ואנחנו קונים ומשתמשים במוצרים
איכותיים ובריאים יותר 😊
הפעם השף עידו מדר משתף אותנו במתכון ללחם בריא וטעים הרבה יותר 😋

לחם כוסמין שיפון עם מאש מונבט ו"טחינא" 

חשוב שתדעו 💬
"טחינא" הינו מפעל בוטיק שיושב בקיבוץ נתיב הל"ה-
טחינה גולמית אמיתית טרום נבוטה וללא קליה 100% שומשום מלא.
ב"טחינא" מעדיפים כמה שפחות לגעת במה שנתן לנו הטבע, הם לא מקלפים את הקליפה מהגרעין, לא קולים
ולא מוסיפים כלום.
הם רק מנקים את השומשום ומשרים אותו במים לטרום הנבטה, ואז מייבשים אותו בחום נמוך לאורך זמן.
בסוף הוא מגיע לאבני הריחיים ושם הם טוחנים אותו במלואו (גרעין וקליפה).



מצרכים:
1/2 ק"ג קמח כוסמין מנופה
1 כוס קמח שיפון מנופה
1/2 כוס מאש מונבט
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות דבש/סילאן
1 כף שמרי בירה
2 כפות שומשום מלא
2 כפות עלי זעתר/אורגנו טרי
2 כפות "טחינא"
1 כפית מלח
2 כוסות מים פושרים בערך
לקישוט: קצח/שומשום שחור או כל מה שבא לכם ❤
מעט קמח תירס

אופן ההכנה:
לאחד את כל המצרכים בקערה מלבד המלח
ללוש מעט עד לקבלת בצק מעט דביק להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש לבצק אחיד רך ולא דביק.
להתפיח עד להכפלת נפח הבצק
לחמם תנור ל-190 מעלות
ללוש קלות פעם נוספת.
ליצור צורה רצויה (לחם,לחמניות וכו..) ולהניח בתבנית/ כלי חרס שחומם מראש על נייר אפיה עם מעט קמח תירס.
להרטיב בזהירות (לא לגעת בבצק שלא יפול מתפיחתו) את הלחם ולפזר למעלה קצח/שומשום שחור.
לאפות עד להזהבה 40 דקות בערך.

טיפ חשוב של עידו 👍
הניחו בתנור תבנית/כלי חרס קטן עם 2 כוסות מים חמים בזמן האפייה והוציאו אותו כ-10 דקות לפני סיום האפיה.

קבלו תמונות מהכנת הלחם:





אתם לא תאמינו איזה לחם/לחמניות יצאו לכם 😉

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה