יום שישי, 26 בפברואר 2016

עוגת טחינה אוורירית, רכה, טעימה, פרווה ,קלה להכנה ויותר בריאה !


היי חברים,
לשבת הזו חיפשתי מתכון עם טחינה ומצאתי מתכון של קרין גורן שנראה קל להכנה בלי הפרדת ביצים
וקרין רושמת על העוגה הזו: "עוגה בחושה שהיא בדיוק ההפך מעוגת חנק ,אוהבי החלבה השתגעו עליה ".....
היתי חייבת לנסות :)
שמתי טחינה בארכה שומשום מלא עם פי 6 יותר סידן לעומת טחינה רגילה והופתעתי ,
יצאה עוגה פשוט מושלמת הריח התפזר בבית וחיסלנו חצי אחרי שהתקררה מעט :)

מצרפת לכם את המתכון :
עוגת טחינה ושומשום של קרין גורן :
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 שקית אבקת סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס טחינה בארכה שומשום מלא

אופן ההכנה:
טורפים עם מטרפה ידנית ביצים עם סוכר וסוכר וניל במשך דקה עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה .
מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה .
מוסיפים קמח ואבקת אפיה וטורפים .
מוסיפים את הטחינה וטורפים כמה שפחות עד להטמעה .

בתבנית שופכים 2 כפות טחינה ו2 כפות שומשום -לשימון וקישוט התבנית (אני ויתרתי על השלב הזה )
שופכים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות כ-45 דקות .

מצ"ב תמונות :






שבת שלום חברים :)

עוד מתכונים טעימים עסיסיים וקלים תוכלו למצוא בדף שלי "מהזוית של רוית"
פשוט תעשו לייק ותתעדכנו במתכונים חדשים ומוצלחים ... מצרפת לינק :


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה