יום שני, 17 באוגוסט 2015

פלפל ממולא בבורגול !!!!



היי חברים ,
הפעם אני משתפת אתכם במתכון לפלפל ממולא אבל ... לא רגיל .
רציתי להכין משהו אחר ,שונה .
נמאס מהפלפל הסטנדרטי הרגיל עם האורז והבשר .
החלטתי לנסות עם בורגול ובלי בשר .
עשיתי סיר והוא נגמר תוך שעה , ואני לא מגזימה .

ירקות למילוי -
8 פלפלים ירוקים בהירים או כל ירק אחר שאתם אוהבים (בצל קישוא עגבניה כרוב ועוד ...)

מצרכים למילוי :
כוס בורגול מושרה במים רותחים ל-20 דקות ואחר כך מסונן
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה (לא לוותר זה פשוט מוסיף)
4 שיני שום כתושות
בצל גדול קצוץ קטן
רסק עגבניות
תבלינים : כורכום,מלח,פלפל שחור ופפריקה מתוקה
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
אפשר כמובן להוסיף בשר/עוף(אני עשיתי בלי )

מערבבים הכל יחד וממלאים את הירקות .

רוטב :
לטגן בצל קצוץ דק אחרי שנהיה שקוף להוסים 2 שיני שום כתוש לערבב .
להוסיף עגבניות מרוסקות (אפשר טריות או משימורים ) וחצי קופסא רסק קטן
להוסיף תבלינים בדיוק כמו שבמילוי ,לסדר את הפלפלים ואז להוסיף מים עד לגובה 1/3 מהפלפלים
לא יותר !!!!
לתת רתיחה טובה ואז שעה וחצי על הגז אש נמוכה .
אפשר להוריד מהגז אחרי שעה ולשים בתנור לעוד חצי שעה .

לשפוך מיץ לימון מעל ולהגיש .
בתיאבון .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה