יום שבת, 12 בדצמבר 2015

שורש כורכום טרי של חוות תקוע מוסיף טעם ,צבע והרבה בריאות !


היי חברים ,
חוות תקוע-אוצרות מן הטבע !

"חוות תקוע" נוסדה בשנת 1986 והתחילו כבית גידול לפטריות יער ,מאז הרחיבו את סל המוצרים שלהם .
חוות תקוע מביאה ללקוחות מוצרים מן הטבע ,חדשנות ,בריאות,איכות ושירות מצויין .



תבלין הכורכום נמצא בכל בית משתמשים בו במגוון תבשילים במרקים ועוד ...
אני מוסיפה כורכום כמעט בכל דבר .
בסוף תמצאו מתכון ל: תבשיל אורז ,עדשים אדומות ושורש כורכום טרי :)




חוות תקוע משיקה שורש כורכום טרי,השורש הטרי נותן טעם מורגש יותר וזה שדרוג מטורף 
לכל מי שמשתמש בכורכום בתבשילים .

יש מטבחים שהכורכום הוא מרכיב עיקרי בתערובת התבלינים שלהם ,במטבח ההודי -הקארי ,במטבח התימני-החוואיג'.
חוץ מתבלין מנצח הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם ,שביכולתו לטפל ולמנוע מגוון בעיות בריאותיות .

מומלץ להשתמש ולהנות מסגולותיו על בסיס יומי ,כדברי הרמב"ם: "יהיה מזוננו תרופתנו " .

יתרונות הכורכום :
נוגדי חימצון ,מנקה רעלים ,טוב ללב-מונע הצמדות טסיות הדם וכך מפחית את הסיכון להיוצרות קרישי דם,
מוריד כולסטרול ומפחית את רמת השומן בדם .
מסייע למערכת העיכול ,גזים ,זיהוםי מעיים .
בעל תכונות אנטי דלקתיות .
משפיע על האטה בהתקדמות של מחלת האלצהיימר ומפחית בעיות קוגנטיביות בזקנה.
נותן איזון הורמונלי 
פונטציאל לטיפול בסרטן 
בעל השפעה מיטיבה במחלות פרקים .

הכורכום עשיר הויטמינים ומינרלים בהם ויטמין C,B6 סידן ברזל אשלגן מגנזיום ועוד ...

אופן השימוש :
שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתבשיל (אין צורך לקלף) .
יחס ההמרה (מול תבלין) כפית אבקת תבלין כורכום =2 ס"מ שורש טרי.
מומלץ לשמור בקירור או בהקפאה (לזמן ארוך יותר)

כשר בהשגחת רבנות גוש עציון 
להשיג ברשתות השיווק .

כמו שהבטחתי מצרפת מתכון טעים של אלינור רחמים מחוות תקוע
 לתבשיל אורז ,עדשים אדומות ושורש כורכום טרי :


מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
5 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
כוס עדשים אדומות
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל שחור
בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1.      בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
2.      מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
3.      מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
4.      מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
5.      מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
6.      פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.


טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).

בתיאבון ,ובריאות טובה לכולם :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה