יום שלישי, 1 בדצמבר 2015

נהנים בחנוכה עם לביבות וסופגניות ללא טיגון בשמן ,רק בעזרת אוויר !


היי חברים ,
חג החנוכה כבר כאן ואיתו מגיעים הלביבות והסופגניות ....טעים מאד אבל משמין :(
כולנו מפחדים לאכול יותר מסופגניה אחת ,מתחילים לחשב כמה קלוריות יש בסופגניה
וכמה נצטרך לרוץ כדי להוריד אותה .
גם אני מאד אוהבת לביבות וסופגניות ואפילו שאני לא סופרת קלוריות אני לא מסוגלת לאכול יותר מסופגניה אחת
ו-2 לביבות בגלל השמן שעושה לי צרבות .

החנוכה הזה נהנים מסופגניות ולביבות מבלי לספור קלוריות .....
החג הזה אנחנו מטגנים סופגניות ולביבות בעזרת אוויר חם ולא בשמן ....
אתם בטח שואלים איך ? למה? מה? מי ?

חברת PHILIPS העולמית פיתחה מוצר למטבח שמאפשר להנות מאותו הטעם הנפלא של הסופגניות
ומלביבות טעימות ופריכות כמו שאנחנו אוהבים אבל ...בלי טיגון ועם כמות מזערית של שמן .


כל זה בעזרת מכשיר ה- Airfry שפועל בטכנולוגית Rapid Air -פטנט רשום ייחודי המשלב זרימה מהירה של אוויר חם עם פעולת גריל .
טכנולוגית Rapid Air מאפשרת להכין ציפס ,שניצל,עוף ועוד המון דברים פריכים וטעימים המכילים עד 80% פחות שומן ועם מעט מאד שמן ,ועדין המרקם מושלם והטעם יאמי .










מכשיר אחד עם מגוון פעולות : טיגון,גריל ואפילו אפיה .
המכשיר ידידותי ,קל לשימוש וקל לניקוי יומיומי -חלקים ניתנים לניקוי במדיח .
עוצמה גבוהה לפעולה מהירה -ווסת טמפרטורה עד 200 מעלות ,מאפשר התאמה של עוצמת החום לסוג המאכל והכמות .
טיימר מובנה ל-60 דקות המתריע כאשר תם הזמן ומכבה את המכשיר באופן אוטומטי .
אפשרות לתכנות מוקדם של מאכלים אהובים .
פילטר אינטגרלי המסנן את האויר היוצא ומונע ריחות של טיגון בבית .



נפח תא בגודל 1.2 ק"ג (בדגם ה XL ).


צג דיגיטלי המאפשר שליטה נוחה יותר בזמן הפעולה ובעוצמת הטמפרטורה (בדגם ה XL ).
מסילות טלסקופיות לשימוש קל ונוח(בדגם ה XL ).

אוקיי אז ניסיתי ,עשיתי לביבות במכשיר שמתי 4 לביבות על הרשת והכנסתי ל8 דקות .
אחרי 8 דקות הוצאתי אותם והטעם היה פשוט נפלא הלביבה היתה פריכה ועשויה נהדר .




עם הסופגניות היתי יותר סקפטית שמתי במכשיר והפעלתי ל-8 דקות ,אני חייבת לציין שלא עמדתי בפיתוי
ומסקרנות פתחתי את המגירה של הרשת לפני כדי לראות מה קורה .....
הוצאתי שמתי ריבה פיזרתי אבקת סוכר וטעמתי ,היה טעים אבל בתוך תוכי אולי בגלל שהיה חסר לי השמן
החלטתי לעשות בדיקה וטיגנתי אחת כדי לבדוק ולראות את ההבדלים .
טיגנתי שמתי ריבה פיזרתי אבקת סוכר וטעמתי ,היה הבדל אבל קטן מאד אם לוקחים יתרונות מול חסרונות
ברור שהמכשיר של פיליפס ה- Airfry מנצח ,אני מעדיפה את הסופגניה שטיגנתי בעזרת אוויר על הסופגניה
שטיגנתי בשמן ,פחות קלוריות פחות שמן ,טעים מאד ובריא .




מצרפת לכם מתכונים ללביבות וסופגניות :
להכנה באמצעות מכשיר Airfry XL של פיליפס
 לביבות
מרכיבים (10 לביבות):
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
2 כפות קמח תפו"א
מלח ופלפל שחור טחון
1 גרם קינמון טחון.
אופן ההכנה:
1.קולפים את תפוחי האדמה, ומניחים בקערה עם מים. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומגררים אותם על פומפיה גסה, מגררים גם את הבצל ומניחים אותם במסננת. מוסיפים מעט מלח לתערובת, סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את הקמח, הקינמון וקצת מלח ופלפל.
3. מכוונים את האיירפריי ל- 180 מעלות, מרססים עם ספריי שמן את הרשת, יוצרים קציצות ומכניסים למכשיר למשך כ- 10 דק כאשר אין צורך להפוך צד.

סופגניות
מרכיבים (40 מנות):
1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
3/4  כוס חלב או מים
ביצים
175  גר' חמאה
20  גר' שמרית
 כף ברנדי
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמריםהסוכר והחלב.
2. 
מוסיפים את הביצים, הברנדי והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות אטית-בינונית.
3. 
מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישהעד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
4. 
מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח. משהים למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
5. 
מחלקים את הבצק ל-40 יחידות של 35 גרם כל אחת, ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
6. 
מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
7. 
מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן. לאחר כ-3 דקות הופכים, ומטגנים למשך 3 דקות נוספות.
8. 
ממלאים בעזרת שק זילוף בריבה, ריבת חלב, או מה שרוצים.
9. 
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.טיפים:להכנת הבצק:א. חשוב מאוד להקפיד על זמני לישהוכן על לישה במהירות אטית.ב. כמו כן, חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק – קוביות ובטמפרטורת החדר.בזמן התפיחה:א. יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור, ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה, והסופגנייה לא תתהפך מיד עם כניסתה לשמן.ב. לחלופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד.השמן:רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות. בשמן כזה גם יהיה אפשר להשתמש במהלך החג לטיגונים נוספים.


מכשיר ה AirFry  משווק בכל רשתות החשמל וחנויות החשמל המובחרות
ע"י אלקטרה סחר המעניקה 24 חודשי אחריות למכשיר . 

חג חנוכה שמח טעים ובריא יותר :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה